Wir verwenden Cookies, um bestimmte Funktionen unserer Website zu ermöglichen und Zugriffe auf unsere Website zu analysieren. Wenn Sie auf unserer Website weitersurfen, stimmen Sie der Nutzung von Cookies zu. Mehr Informationen hierzu finden Sie in unserer Datenschutzerklärung.

Ok

 

Verf en Wetenschap

26.05.2011

Waardoor appels rood worden

Een 'meestergen' coördineert de productie van de rode kleurstoffen in de schil van de vruchten

 
13.04.2011

Waarom de blozende Rubens-lady verbleekt

Licht en minimale hoeveelheden chloride zijn er de oorzaak van dat het rood van een schilderij van Rubens langzaam maar zeker steeds meer zwart-witte vlekken vertoont.

 
Foto: titia, PhotoCase.com
15.03.2011

Waarom vrouwen van roze houden

De voorliefde voor roodachtige blauwtinten is genetisch bepaald, denken onderzoekers

 
03.03.2011

Poleposition voor rood

Sporters in rode shirts hebben meer kans om te winnen

 
Baby's houden van violet, rood, oranje en blauw
20.01.2011

Baby's houden van violet, rood, oranje en blauw

Het kleurenzien moet zich bij baby's nog ontwikkelen – en met die ontwikkeling veranderen ook de favoriete kleuren

 
Het oog eet niet alleen mee, het drinkt ook mee. Foto: Gortincoiel, Photocase.com
09.12.2010

Gekleurd licht brengt de smaakzin in de stemming

Witte wijn smaakt het beste onder rode of blauwe verlichting

 
De kleur van geld
18.11.2010

De kleur van geld

Geraffineerde kleurcomponenten beveiligen bankbiljetten tegen vervalsing

 
Kleur fan,  Foto: Pantone
10.10.2007

Pantone introduceert nieuw kleursysteem voor de grafische industrie

De meer dan tweeduizend kleuren van het nieuwe scala ontstaan uit slechts tien basiskleuren

 
(11 - 18 / 18)